В Херсоні відбулась унікальна виставка «Чумацька ікона на рибі»

4 месяца назад 0

В Херсоні відбулась унікальна виставка  «Чумацька ікона на рибі».

Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Останній раз я був на виставці  пані Оснач у краєзнавчому музеї більш ніж 2 роки тому.

І от сьогодні, після особливо важкої для Херсона ночі російського терору, Оксана Оснач та її унікальна виставка  «Чумацька ікона на рибі» знову у рідному місті. Ми задовго запланували виставку саме на 27 грудня,  і у нас навіть думки не було переносити відкриття.

Тому що незламних херсонців не залякати.

Впевнений, українські військові згодом дадуть гідну відповідь за вчорашні обстріли, а  херсонці вже дали свою. Із червоними очима через недоспану ніч з квітами прийшли на зустріч з видатною жінкою, яка чинила тихий супротив в окупованому Херсоні, та куратором виставки провідним науковим співробітником Музею історії Києва Андрієм Лопушинським.

На жаль, агресор свідомо нищить українську культуру. Ми втратили вже безліч цінних експонатів мистецтва. І це просто диво, що пані Оксані вдалося забрати всі свої роботи з музею у березні 2022 року, коли Херсон вже був захоплений російськими військами.

Твори художниці вже бачили у Києві, Білій Церкві, Миколаєві та Одесі. Одну з її ікон я особисто передав Президенту України Володимиру Зеленському під час його візиту на Херсонщину. Отже, голос херсонського мистецтва звучить по всій Україні і всюди знають про нашу стійкість.

Зараз наше надскладне завдання – вберегти мистецький фонд в умовах війни. І ми зробимо все можливе", — повідомив керівник ОВА.