Більше мільйона гектарів потенційно замінованих сільгоспземель потребують обстеження

7 месяцев назад 0

За підрахунками компанії Feodal, 1,6 млн га сільгоспземель потребують обстеження на характер вибухонебезпечних предметів (проведення НТО — першого етапу розмінування) станом на сьогодні.

Про це розповів засновник Feodal Андрія Демʼяновича, пише Latifundist.com.

Як зазначається, Feodal оцифрував десятки тисяч полів і зібрав їх в одній системі — це всі поля в межах деокупованих і окупованих територій після 24.02.2022 р.

«Нами накопичені координати кожного поля з високою точністю. Загальна кількість полів до обстеження на звільнених територіях приблизно 2,4 млн га, але, враховуючи 20 кілометрову зону до лінії фронту, де сапери не можуть проводити НТО, ми спостерігаємо цифру в межах 1,6 млн га (16 000 км2)», — йдеться у повідомленні.

Важливість оцифрування полів — це питання ефективності планування щодо проведення НТО та пріоритизації територій, які спеціалісти Feodal надають в їх системі для операторів протимінної діяльності, а також загалом чітке розуміння реального об'єму небезпечних територій.

«Ми також хочемо пояснити заявлені і підняті на обговорення 174 тис. кв. км. Ця цифра жахає багатьох, але треба розуміти, що це загальне значення, від якого потрібно відмінусувати населені пункти, ліси, річки, болота, різні зони і об'єкти, а також зони де росіяни не наслідили», — зауважив Андрій Дем'янович.

В компанії Feodal також наголосили, що коли розповідають про ймовірно заміновані території, це не щільно устелені мінами території. Їх може бути багато на одному полі, а на іншому жодного доказу наявності вибухонебезпечних предметів, але всі території потребують обстеження законним шляхом.

Тож, заявку на розмінування можна залишити на сайті: military.feodal.online.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.