Гуртожитки Нової Каховки знову почали відключати через борги за електроенергію

2 года назад 0

Люди не хочуть платити за отримані послуги.

9 лютого обласна енергопостачальна компанія вкотре почала відключати від подачі електроенергії гуртожитки в Новій Каховці. Через борги їхніх мешканців на загальну суму майже 2 млн грн без світла залишились багатоповерхівки по вул. Дружби, 51, Горького, 48, Букіна, 50 і Свєтлова, 2.

Того ж дня обурені мешканці гуртожитків прийшли до будівлі Новокаховської міськради з вимогою вирішити їхні проблеми. Однак чиновники їм вкотре заявили, що для цього люди повинні терміново створити ОСББ і погасити свою заборгованість.

Згодом народний депутат України Сергій Козир повідомив, що вдалося відновити подачу електроенергії до двох гуртожитків. Але це дозволило вирішити проблему лише тимчасово, до повного погашення боргів самими мешканцями будинків.

Як заявив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, з енергопостачальною компанією вдалося домовитись про укладання договорів з тими гуртожитками, які створять ОСББ.

— Оскільки енергетики вимагають до укладення договорів повністю погасити їм 2 млн грн боргів, ми пропонуємо виділити ці гроші з місцевого бюджету. Проте самі борги “списуватись” нікому не будуть і боржники все одно мають повернути їх комунальному підприємству “Новокаховський гуртожиток”, — сказав він на сесії міськради 10 лютого.

Як уточнив заступник міського голови Леонід Чурсинов, злісним неплатникам електроенергію підключатимуть лише в разі повного погашення боргів або в разі укладення договору реструктуризації з енергопостачальною компанією і 100% оплати поточних рахунків.
Сумнівною цю схему назвали депутати міської ради. Вони нагадали, що в 2021 році вони вже виділяли 1 млн грн на погашення боргів мешканців гуртожитків за електроенергію. Хоча спочатку передбачалось, що це буде поворотна фінансова допомога. За словами депутатів, вони більше не мають наміру оплачувати за рахунок платників податків світло для тих, хто навідріз відмовляється платити за нього з власної кишені і звик жити за чужий рахунок.

Олег БАТУРІН
Новий день