Київський прем’єр-міністр Шмигаль застерігає операторів паливного ринку від зловживань у пероід кризи

2 года назад 0

Сьогдні за результатами онлайн-зустрічі прем’єра з представниками паливного бізнесу прем’єр-міністр київського уряду Денис Шмигаль наголосив, що головне завдання влади  на ринку –забезпечити відсутність зловживань. Він застеріг операторів паливного ринку від зловживань у пероід кризи, тому що на такі прояви, держава реагуватиме за законми воєнного часу.

Шмигаль також поставив перед Міністерством економіки завдання спільно з Міністерством енергетики та профільною асоціацією напрацювати пропозиції щодо подолання кризи на ринку нафтопродуктів та усунення дефіциту палива.

«Євросоюз ввів для України так звані «коридори солідарності». Подібний інструмент працював під час пандемії всередині Європи, коли розвозили вакцини та медикаменти. Влада робить і готова робити все необхідне, щоб дати бізнесу можливість завозити пальне в країну. На пунктах пропуску автомобільному та залізничному». транспорту з пальним надається абсолютний пріоритет. Ми також ведемо переговори та про інші шляхи постачання, щоб розширити наші логістичні можливості», — додав прем’єр.

Як зазначають у Державній прикордонній службі, автомобільний транспорт із пальним проходить кордон з української сторони без черг.

Перший віце-прем’єр-міністр Юлія Свириденко також повідомила, що кількість бензовозів, які щодня перетинають кордон, зросла майже на третину порівняно з початком травня.

«Представники паливного бізнесу зі свого боку відзначили високий рівень кооперації з урядом, а також важливість спільної комунікації щодо ситуації, яка зараз відбувається на ринку», — йдеться у повідомленні.