Міністерство оборони залишило скандальній компанії лише один договір – на постачання харчування ЗСУ в Миколаївській та Херсонській областях

4 месяца назад 0

Після розголосу зі спробою підкупу посадовців ДБР керівником компанії Ігорем Гринкевичем, Міністерство оборони розірвали усі договори з постачальником, окрім одного.

Про це  заступник міністра оборони Віталій Половенко, передає .

Згідно з умовами контракту компанія Ігоря Гринкевича забезпечує харчуванням військових у  та  областях. Дія угоди завершується 1 квітня.

«Це була остання угода, яку уклав департамент ресурсного забезпечення, який зараз розформовують. Угода укладена за результатами тендеру, проведеного на Прозоро – до того, як нам стало відомо про арешти і затримання» , – заявив заступник міністра оборони.
Проте, відповідні служби розпочали детальну перевірку контракту. Окремі працівники перевірятимуть тендер, угоду та якість наданих послуг компанією Гринкевича. Для міністерства в пріоритеті є забезпечення харчування захисників. Проте, якщо виявлять будь-які порушення, контракт негайно розірвуть достроково.

Ще вчора вранці представник міністерства Віталій Половенко заявив, що Міністерство оборони розриває усі контракти з компаніями Гринкевичів. Проте, вже ввечері на сторінці посадовця з’явився допис, що все ж один контракт зі скандальною компанією залишають – на суму 450 мільйонів гривень. Таке рішення прийняли за результатами робочої наради в Міністерстві оборони.

Слід зазначити, що харчування військовим забезпечує компанія Гринкевичів «Трейд Лайнс Рітейл», яка в травні зірвала постачання футболок і фактично доставила продукцію лише в жовтні. Цей факт зафіксовано правоохоронними органами.

Нагадаємо, Міноборони розриває , причетного до розкрадання мільйонів гривень. Після того, як про корупційну схему стало відомо в ЗМІ, у відомстві одразу ж ухвалили рішення щодо розірвання договорів, що раніше були укладені з компаніями Гринкевича. За гроші Гринкевич хотів отримати сприяння в поверненні майна, яке вилучили в його компаній під час розслідування кримінального провадження.

Раніше повідомлялося, що  детектива ДБР. Львівський бізнесмен уклав контракти на 1,5 мільярда гривень з Міністерством оборони про постачання одягу та білизни для Збройних Сил України. Він виграв 23 тендери оголошених Міністерством оборони на суму 1,5 мільярда гривень.