На Херсонщині через дії шахраїв громадяни втратили майже 200 тисяч гривень

4 месяца назад 0

65-річній жительці Херсона зателефонував нібито працівник служби безпеки банку та розповів, що невідомі намагаються зняти кошти з її рахунку. Щоб запобігти цьому, необхідно було перевести заощадження на нові рахунки, відкриті банком спеціально для неї. Загалом, заявниця перерахувала на рахунок шахрая 17000 гривень.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

Ще однією жертвою аферистів стала 57-річна херсонка. В соціальній мережі жінка знайшла  інформацію про надання грошової допомоги постраждалим від російської агресії, перейшла за посиланням та ввела дані банківської картки. Після цього з її рахунку було знято більше 17 тисяч гривень.

Також втратив свої заощадження 54-річний житель Бериславського району. Чоловік хотів  заробити грошей в мережі Інтернет. Знайшов оголошення про інвестиції в мережі, перейшов за посиланням та ввів дані своєї банківської картки. Після чого з його рахунку зникло 164000 гривень. 

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують нібито з банків і під різними приводами намагаються дізнатися конфіденційну інформацію чи просять перевести гроші на невідомі рахунки, одразу припиняйте розмову. Самі зателефонуйте на контактний номер вашого банку та з’ясуйте, чи дійсно відбувалася атака на вашу картку.

Щоб не втратити кошти, інформацію про будь-які виплати варто брати лише з офіційних джерел, для консультації можна зателефонувати за телефонами організацій. Не переходьте за невідомими посиланнями та не вводьте секретні дані банківських карток.