Опубликованы статистические показатели работы Херсонского морского порта  

3 года назад 0

Диспетчерська адміністрації Херсонського морського порту на своїй сторінці у Фейсбук опублікувала порівняльний аналіз вантажообігу за 9 місяців поточного року з тим же періодом минулого року.

Хоча, виходячи з аналізу, вантажообіг і продовжує знижуватися. Але порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, визначено, що загальний обсяг вантажообігу за 9-ть місяців 2021 року зменшився на 8,2% і склав 1 902,58 тис.т, а, зокрема, за III-й квартал досягнуто збільшення даного показника на 21,9% і здійснено перевалку 784,58 тис. т вантажів.

Отже, ситуація щодо негативної динаміки показників загальної вантажоперевалки змінюється на краще, а відсоток відставання в порівнянні з відповідним минулорічним періодом поступово скорочується. Нагадаємо, що в 1-му кварталі поточного року таке відставання склало 35,9%, а за 1-е півріччя – 21,7%.

У загальній структурі вантажів за період з січня по вересень 2021 року експорт склав 1 197,94 тис. т, імпорт – 509,28 тис. т і каботаж – 195,35 тис. т.
Досягти зазначених результатів вдалося за рахунок нарощування вже існуючих і залучення нових вантажопотоків, у тому числі агропродукції нового врожаю.

Так, значне зростання перевалки відзначається серед таких вантажів, як зерно гороху, ріпаку, каолін, вапно молоте, брухт чорних металів, пісок будівельний, Паливо дизельне. Також в III-му кварталі залучені наступні вантажі: клінкер цементний, кокс доменний, жито.

Лідируючі позиції в загальному обсязі вантажообігу залишається за зерновими і продуктами їх помелу (висівки пшеничні, шрот кормовий, ячмінь), дизельним паливом, металобрухтом, металопрокатом (сталь листова), а також до даного переліку додалися будівельний пісок і цемент.

Протягом 9-ти місяців 2021 року акваторію морського порту Херсон відвідало 459 суден та оброблено 3 152 вагони.