Підприємці Херсона дізналися про легалізацію доходів і найманої праці

7 лет назад 0

Днями у Херсоні відбувся семінар для платників податків. Захід був організований Херсонською ОДПІ та проведений спільно із Головними управліннями ПФУ та Держпраці у Херсонській області. У розпал сезону відпусток на семінар завітали чимало суб'єктів господарювання.

На семінарі висвітлювались питання щодо змін в оподаткуванні, справлянні єдиного внеску, пенсійному забезпеченні та трудовому законодавстві. Зокрема, присутні дізналися про особливості оподаткування відпускних, оновлення звітних форм із акцизного та земельного податку, звіту неприбуткових установ, застосування підприємцями-спрощенцями реєстраторів розрахункових операцій. Також учасники заходу дізналися про нюанси формування звіту з єдиного внеску та виправлення типових помилок, допущених у таких формах.

Окрему увагу було приділено темі легалізації доходів і найманої праці та запровадженню в Херсонській області пілотного проекту Міжнародної організації праці з подолання незадекларованої праці. В рамках цього проекту проводиться інспекційна діяльність Держпраці в неформальному секторі економіки.

Наприкінці семінару суб'єкти господарювання отримали від лекторів вичерпні відповіді на запитання. 

                                Прес-служба Херсонської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області