Посівна на Херсонщині: розміновано лише 10% земель, але баштанні таки вдалося засіяти, – Толоконніков

9 месяцев назад 0

Розмінування Херсонщини триває, на сьогодні вибухотехніки розмінували тільки 10% земель. Проте, як  в ефірі “Ми-Україна” речник місцевої ОВА Олександр Толоконніков, аграріям вдалося засіяти кавуні та дині.

“Майже 66 000 гектарів розміновано – це тільки 10% від площі. У нас було ще приблизно 100 000 гектарів незамінованих. Кожна громада 20-30 тисяч гектарів засіяла баштанними, але врожай буде трішки пізніше”, – зазначив речник Херсонської ОВА.

Толоконніков також розповів про суттєве зниження інтенсивності обстрілів Херсонщини упродовж останніх п’яти днів. В середньому за добу їхня кількість зменшилася з 500-600 до 200-250 разів.

З’явилися такі дні, коли немає у нас жертв та поранених, тому що наші Збройні Сили дуже гарно відпрацьовують по позиціях ворога. У них дуже багато поранених, вони весь час розгортають нові і нові польові шпиталі, на лівому березі вони переобладнують лікарні під військові, їдуть лікар із росії”, – повідомив він.
Як повідомлялося раніше, в Міноборони повідомили, щ​о росіяни стягують свої війська по всіх напрямках фронту і ​намагаються зупинити наступ української армії. Скрізь тривають важкі бої. За словами речниці МО Ганни Маляр, Збройні сили України на півдні та сході стикаються з дуже потужним опором противника.