У Новій Каховці почали роботи з будівництва центру “H2O”

3 года назад 0

В цьому році на це вже виділено 100 млн гривень.

7 червня у Новій Каховці приступили до підготовчих робіт з будівництва центру олімпійських видів спорту “Н2О”. Також 9 червня до міста прийшли перші 2 млн грн з державного бюджету. Про це під час Міжнародного інвестиційного форуму “Південна стратегія розвитку”, що відбувся в Генічеському районі 10-11 червня, повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

17 червня компанія-підрядник має завершити зведення огороджувального паркану і приступити до земляних робіт. А в. о. міського голови Леонід Чурсинов своїм розпорядженням від 8 червня надав дозвіл на знесення зелених насаджень на місці будівництва комплексу на проспекті Дніпровському, 18-а. Як повідомили “Новому дню” в Державній екологічній інспекції Південного округу, загалом під знесення в цій зоні потрапили 132 одиниці насаджень. А саме: акації, тополі і катальпи.

— Переважна більшість цих насаджень — самосіви. В основному це акація. Оскільки діаметр їхнього стовбура перевищує 5 см, нам довелося отримувати дозвіл на їхню вирубку. Всі відповідні документи вже надані. Причому, відновну вартість платити не доведеться, оскільки насадження знесуть через будівництво об’єкту соціальної сфери, яким є “Н2О”, — прокоментував кореспонденту “Нового дня” Леонід Чурсинов.

— Цей проєкт не є надбанням однієї Нової Каховки. Після його будівництва ми готові передати його у власність всій громаді області. Сподіваюсь, компанія-підрядник на цей об’єкт прийшла серйзона і ми освоїмо перші виділені нам з держбюджету 90 млн грн. Завершаться роботи через 3 роки. Тоді можна буде вже йти на пенсію і відпочивати, — заявив під час форуму Володимир Коваленко.

Як ми повідомляли, проти спорудження “Н2О” у парковій зоні виступають активісти Нової Каховки. Вони переконані, що замість центру олімпійських видів спорту там з’являться приватні котеджі. Як виявилось, активісти сплутали ділянку під “Н2О” з іншою територією біля готелю “Нова Каховка”, вже переданою у приватну власність під житлові забудови.

— Жодних котеджів на місці парку не буде. Майже 4 га відведено під майбутній спортивний комплекс з басейнами. Решта території просто зарезервована. Можливо, в майбутньому там з’явиться готель чи бізнес-центр. Залишимо ми на місці й всі багатовікові дерева і навіть обеліск на честь “Каховського плацдарму”. Приберемо лише самосіви, — додав Володимир Коваленко.

Нагадаємо, що 10 млн грн з місцевого бюджету на будівництво “Н2О” 29 квітня цього року виділила й Новокаховська міськрада. Причому, жоден із депутатів не виступив проти цього.

Проєкт будівництва “Н2О” у Новій Каховці підтримав президент України Володимир Зеленський. За його словами, цей центр може стати одним із “магнітів” півдня України. Тендер на будівництво комплексу виграло київське ТОВ “Абсолют-Клімат”. Вартість робіт — майже 300 млн грн.

Олег БАТУРІН.