«Укргідроенерго» вже відписало 124 млн на проектування будівництва зруйнованої рашистами Каховської ГЕС

8 месяцев назад 0

ПрАТ «Укргідроенерго» 16 серпня уклало угоду з ПрАТ «Укргідропроект» про проектні роботи щодо Каховської ГЕС на 124 млн грн. Про це повідомляється у системі .

Цьогоріч повинні виконати проектні роботи «Будівництво Каховського гідровузла на річці Дніпро. Підготовчі роботи». Деталі невідомі, бо закупівлю провели без торгів з обґрунтуванням «Українська Визвольна Війна» та не опублікували текст договору.

Нагадаємо, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Як  «Укргідроенерго», внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, станція відновленню не підлягає. До складу Каховського гідровузла : будівля гідроелектростації, руслова земляна гребля, водозливна гребля, земляна гребля між шлюзом і гідроелектростацією, судноплавний шлюз, заплавна і надзаплавна земляні греблі.

Харківське  ПрАТ «Укргідропроект» у 1994 році на базі заснованого в 1927 році державного інституту «Укргідропроект», який проектував Дніпровський і Дністровський каскади. Єдиним акціонером і головою наглядової ради  є Саркіс Симов’ян. Із 2016 року фірма отримала підрядів на 1,41 млрд грн, з яких 1,30 млрд грн – в «Укргідроенерго».