Урядовці пообіцяли електрифікувати залізницю до Херсона

2 года назад 0

Це планують зробити до 2024 року.

Представники уряду пообіцяли електрифікувати ділянки “Укрзалізниці” до Херсона. Про це йшла мова на форумі “Велике будівництво: нова залізниця”, що відбувся 9 листопада.

Як сказав на ньому прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, завдяки програмі “Велике будівництво” планується реалізувати проєкти з електрифікації залізничних маршрутів.

— Я переконаний, що завдяки роботі урядової команди та команди Міністерства інфраструктури вже наступного року побачимо зміни [в залізничній інфраструктурі], – підкреслив очільник уряду.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, у планах до 2024 року електрифікувати щонайменше 500 км та розширити мережу швидкісного міжрегіонального сполучення “Інтерсіті+” до понад 10 областей. Зокрема, йдеться про Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Маріуполь, Миколаїв і Херсон.

— Скоро поєднаємо швидкісною залізницею Київ та Черкаси, — додав він.
Серед пріоритетних проєктів з електрифікації на 2022 рік: Долинська – Миколаїв – Колосівка, Ворожба – Суми, Житомир – Новоград-Волинський.

Заплановані продовження проєктів електрифікації (зокрема, на ділянках від Черкас до Гребінки та від станції ім. Тараса Шевченка до Помічної) дозволять налагодити пряме сполучення між Києвом та 5-6 обласними центрами — зокрема, Харковом, Полтавою, Черніговом, Сумами, Миколаєвом і Херсоном.

Нагадаємо, що досі в “Укрзалізниці” не обіцяли покращення залізничного сполучення з Києвом для херсонців. Це пояснювали відсутністю електрифікації на ділянках Долинська — Миколаїв — Херсон та Апостолове — Миколаїв — Херсон.

Олег БАТУРІН
Новий день