З оновленого законопроекту про мобілізацію в останній момент вилучили всі доплати для військовослужбовців

3 недели назад 0

З оновленого законопроекту про мобілізацію, який вже пішов на розгляд Ради у другому читанні, зникли всі доплати для військовослужбовців. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який займався підготовкою законопроекту до другого читання, вилучив їх в останній момент.

Про це повідомив у своєму Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

"Прибрали в остаточній редакції навіть ці норми, умовні бонуси для військових, додати десятки (10 тисяч) та сімдесятки (79 тисяч) "на нулі" , – повідомив нардеп.
Хоча, як стверджували депутати, ще напередодні ці норми були у законопроекті, що мав надійти на голосування. Зокрема, на це звертає увагу співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у своєму Telegram. Депутатка пише, що всю фінансову мотивацію було схвалено, і закон мав надійти у такому вигляді на голосування. Проте з остаточного варіанту все було вилучено в останній момент.

За остаточний варіант такого законопроекту проголосували 13 депутатів, утрималися – 5.

"Згідно зі зверненням головкома та міністра оборони на уряд, який оперативно звернувся на голову ВР  Стефанчука, що дало йому підстави звернутися до комітету, більшістю голосів знято з розгляду норму про звільнення з військової служби через 36 місяців" , – пише у своєму повідомленні Геращенко, посилаючись на Ірину Фріз, яка входить до оборонного комітету.