Заборгованість населення за послугу з розподілу газу на Херсонщині перевищує 175 млн гривень

6 месяцев назад 0

Борг побутових споживачів за послугу розподілу газу на деокупованій частині Херсонщині зростає. Акціонерне товариство Херсонгаз щоденно забезпечує понад 140 тис. споживачів на деокупованій території Херсонщини стабільним цілодобовим розподілом газу, не дивлячись на надскладну безпекову ситуацію регіоні, через безперервні обстріли ворожої російської армії, фахівці товариства працюють працюють на територіях активних бойових дій.

“Заборгованість населення за послугу розподілу природного газу на території деокупованої Херсонщини на 01.11.2023 вже перевищує 175 млн гривень, за місяць заборгованість зросла майже на 6 млн грн, а оплати не перевищують і половини із нарахованих сум. Усі ремонтні роботи, утримання працівників та процеси обслуговування газової мережі на деокупованій Херсонщині проводяться виключно за рахунок коштів, які надходять від оплат споживачів за послугу розподілу природного газу” , – повідомили в Херсонгазі.
Через таку значну заборгованість товариство має значні складнощі із подальшим забезпеченням розподілу природного газу в області, особливо з початком опалювального сезону, коли споживання газу та навантаження на мережі значно зростає.

“Звертаємося до усіх споживачів із закликом почати зменшувати заборгованість за послугу розподілу природного газу для подальшого забезпечення сталого газопостачання та безпроблемного проходження майбутнього опалювального сезону. Щиро дякуємо усім споживачам, які своєчасно сплачують за послугу розподілу природного газу” , – зазначили в Херсонгазі.