10 років ув’язнення отримав гауляйтер Великолепетиського району Херсонської області

4 месяца назад 0

За матеріалами СБУ 10 років тюрми за колабораційну діяльність отримав гауляйтер Великолепетиського району Херсонщини. Мова йдеться про депутата Каховської районної ради — Вадіма Сайдулаєва.

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

СБУ встановила, що після захоплення Великолепетиського району російськими військами він перейшов на бік ворога та погодився виконувати вказівки кремля щодо поширення окупаційного режиму на захопленій території Херсонщини.

За призначення псевдогубернатора володимира сальдо ворожий поплічник став так званим «головою військово-цивільної адміністрації Великолепетиського району».

Перебуваючи на посаді, колаборант оганізовував та контролював діяльність незаконного органу влади, підбирав «бажаючих» на «робочі» місця. Видавав розпорядження та реєстрував установчі документи «органу» за стандартами держави-агресора.

Крім того, зрадник підпорядкував структурні підрозділи Великолепетиської селищної та Рубанівської сільських територіальних громад Каховського району під своє управління.

Обвинувачений здійснив призначення «своїх людей» на керівні посади в «освітянську»  та «соціальну» сферу району, допомагаючи таким чином ворогу реалізувати інтеграцію в систему освіти рф та так зване «функціонування» сфери соціального забезпечення.

Фігурант брав участь в організації проведення псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднанню до територій рф, а також у масових заходах на підтримку держави-агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав Вадіма Сайдулаєва винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.

Наразі зрадник перебуває на тимчасово окупованій території України. Тривають заходи для притягнення його до відповідальності.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва  Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур.