95 військових, п’ять одиниць автобронетехніки та три човни. Гуменюк про втрати РФ на лівобережжі Херсонської області

8 месяцев назад 0

На Херсонщині за добу 2 вересня 2023 року Сили оборони знищили 95 російських військових, п'ять одиниць автобронетанкової техніки та три човни, на яких вони маневрували.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, диверсійно-розвідувальні групи, які використовують цивільні човни, вимагають від свого керівництва перетягувати їх аж із Бердянського напрямку та намагаються перекидати все, що змогли знайти на лінії узбережжя.

"Робота Сил оборони продовжується щогодини, тому що армія РФ час від часу намагається поновитися на тих позиціях, звідки ми їх вибиваємо. Наша задача — максимально зачистити смугу і відкинути їх далі, щоб кількість обстрілів не збільшувалася", — заявила Гуменюк.

Також керівниця Сил оборони та охорони півдня говорить, що на території тимчасово окупованої Херсонщини весь час відбуваються ротації, тому що найгарячіші напрямки потребують відновлення сил.

"Часто війська РФ відправляють підрозділи саме з Херсонщини на Схід і Запорізький напрямок. Сюди ж приїздять підрозділи, які намагаються відновити своє злагодження. Але наша бойова робота не дає їм передиху", — каже Гуменюк.

Армія РФ також намагається збирати так звані "загони територіальної оборони" та переконує місцевих жителів, що вони будуть потрібні тільки на цій території для утримання своїх населених пунктів.

"Відомо, що росіяни тривалий час перебували на території від Дніпра до Криму і мали час і змогу облаштувати певні лінії оборони. Вони також використовували там залізобетонні конструкції і різні способи замінування, тому тактика їх оборони досить зрозуміла і ідентична. Сили оборони продовжують бойову роботу вже з урахуванням того досвіду, який отримали наші побратими на Запорізькому напрямку" , — повідомила Наталія Гуменюк.

​Раніше Сили оборони повідомили, що протягом 1 вересня на лівобережжі Херсонщини ліквідували 55 військовослужбовців РФ, знищили польовий пункт боєпостачання та 12 одиниць озброєння та техніки військ РФ.​