Армія рф завдала удари по цивільній та критичній інфраструктурі Херсонщини, 7 людей поранено: поліція документує наслідки

9 месяцев назад 0

Протягом минулих двох діб російська армія потужно обстрілювала населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів з РСЗВ, артилерії, мінометів, танків, авіації та БПЛА.

Ворог вдарив з авіації по с.Зміївка Бериславського району, потужними вибухами там пошкоджено щонайменше 5 будинків. У с.Веселе внаслідок ворожого мінометного обстрілу поранено двох жінок віком 69 та 39 років. З реактивних систем залпового вогню ворог обстріляв с.Новодмитрівка, снарядами пошкоджено 12 будинків та поранено 23-річну жінку, у неї мінно-вибухова травма, рвана рана обличчя, тяжко травмоване око. Під танковим обстрілом армії рф перебувало місто Берислав, пошкоджено багатоповерхівку, поранено двох чоловіків віком 54 та 39 років. Окупанти обстріляли смт Козацьке, поранивши 73-річного місцевого жителя. За медичною допомогою звернувся 53-річний житель с.Новоберислав, який отримав вогнепальні поранення внаслідок обстрілу села військами рф.

В Херсоні у кілька хвиль ворог завдавав масованих та методичних ударів з різного виду озброєння по об'єктам життєдіяльності міста. Окупанти відкривали вогонь по центральній частині, мікрорайону «Корабел», Дніпровському району та прибережним ділянкам. Ціллю російських атак стали територія заводу, адміністративна будівля, приватні та багатоповерхові будинки, автотранспорт. На місцях працювали всі екстрені служби, після потужних вибухів виникали пожежі.

В поліцію надійшло повідомлення від жительки Одеської області про те, що у тимчасово окупованому Скадовському районі озброєні російські військові викрали з дому її 59-річного батька. Нині місцеперебування чоловіка невідоме.

За минулі дві доби поліція відреагувала на 400 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.