Директорку геріатричного пансіонату на Херсонщині обвинувачують в корупції

3 года назад 0

Обвинувальний акт відносно директорки комунального закладу “Каховський геріатричний пансіонат” Херсонської облради Євгенії Шиліної надійшов до Каховського міськрайонного суду. Підготовче судове засідання по цій справі призначене на 21 липня. Про це йдеться в ухвалі суду від 7 липня.

Правоохоронці звинувачують її у нанесенні державі шкоди на 358 тис. грн. повідомляє видання «Новий День».

Директорку закладу підозрюють у нанесенні матеріальної шкоди державі на 358 тис. грн. Як вказано в іншій ухвалі Каховського міськрайонного суду від 17 червня, цю суму вона перерахувала приватній компанії за природний газ “без законних підстав”.

“Її умисні дії, всупереч інтересам держави, без документального підтвердження коливання ціни на газ призвели до надмірної сплати 358 тис. грн, відповідно до висновку експерта №6 від 27 травня 2021 року, чим спричинені збитки державі в особі департаменту соціального розвитку Херсонської облдержадміністрації”, — йдеться в ухвалі суду про обрання запобіжного заходу.

За висновками слідчих поліції, директорка закладу обвинувачується у “тяжкому злочині, який є корупційним, пов’язаним зі зловживанням особою своїм службовим становищем”. Санкція інкримінованій їй ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років.

Олег БАТУРІН.