«Хата розбита, снаряд влучив на подвір’ї. От таке ми отримали від «братів»: очевидці про чергові обстріли Херсона

4 месяца назад 0

Правобережжя Херсонської області щоденно перебуває під російськими обстрілами. В ніч та зранку 3 січня 2024 року армія РФ вдарила по Садовому та Херсону. Не припиняли атакувати населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

Херсонець  Олександр розповів, що під ранковий російський обстріл потрапив магазин. Це сталось о пів на п’яту.

"Мені зателефонував охоронець. Ми тут поблизу живемо, все це чули. Загалом атакували сім разів. Було влучання поблизу шиномонтажки, ззовні там все зруйновано, вибиті вікна. Воду перекрили, звісно, тепер і опалення не буде", — каже чоловік.

Як розповіла херсонка  Лідія , війська РФ гатили по Херсону і вночі. Спочатку вибухи чули у центрі міста, потім почали обстрілювати район, де проживає жінка.Херсон, пошкоджений обстрілами РФ магазин, 3 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон
Місцева жителька  Світлана живе у приватному секторі. Під час нічного обстрілу її будинок був пошкоджений

"Вночі не видно було наслідків, темно було. А вже зранку побачили, що трапилось. коїться. У сусідів розбита хата, снаряд так і лежить на подвір'ї. Он що "прилетіло" від наших "братів", — розповіла жінка.

Під час нічної атаки пошкоджена автівка сусіда херсонця  Володимира .

"Уламками все посікло. Я був в селі, 40 кілометрів звідси. А зранку сусідка подзвонила і сказала, що по гаражу вдарили", — розказав чоловік. Херсон, вибиті двері, поламаний дах у магазині внаслідок чергових російських обстрілів, 3 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон
Об 11.10 російські військові з артилерії вдарили по Садовому. За повідомленням Херсонської ОВА, один снаряд влучив у житловий будинок. Під завалами загинув чоловік.

За повідомленням  Херсонської міської військової адміністрації минулої доби російські військові 22 рази обстріляли територіальну громаду, випустили 118 снарядів. Били по Херсону, Садовому, Антонівці та Комишанах. Обстрілювали і населені пункти Бериславського району. По Червоному маяку, Монастирському та Зміївці вдарили з авіації, по Бериславу — з БпЛА та мінометів . У Золотій Балці, Михайлівці та Тягинці пошкоджені будинки та господарські споруди. Під обстрілами були і інші населені пункти правобережжя. Херсон, розбитий майданчик поблизу кафе через обстріли РФ, 3 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон
Як розповів керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков , армія РФ 2 січня близько 10:30 обстріляли Білозерку. Також скинули керовані авіабомби на населені пункти Бериславського району.

"За минулу добу одна людина постраждала — жінка в Білозерці. Вона отримала поранення ноги. Також в Білозерці пошкоджений дитячий садочок та амбулаторія, адмінбудівлі в центрі, житлові приміщення та будинки", — сказав Толоконніков.

Загалом минулої доби російські військові 121 раз обстріляли територію правобережжя Херсонщини, випустили 552 снаряди.