Інформація про замінування дитячих садків у Херсоні не підтвердилась

5 лет назад 0

Сьодні опівдні до поліції надійшла інформація про замінування ряду об’єктів в Херсоні, серед яких були вказані й дитячі садки.

Працівники вибухотехнічної служби та кінологи обласного главку поліції впродовж 10 годин перевіряли вказані об’єкти. За цей час поліцейські оглянули 20 дошкільних навчальних закладів та 18 інших споруд. При перевірці вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявлено, повідомлення виявилось неправдивим. Загалом до забезпечення публічного порядку та безпеки громадян були задіяні 36 співробітників поліції.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчими Херсонським відділу поліції внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Проводяться заходи по встановленню особи псевдомінера для притягнення його до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області