Жителі Краснодара намагаються через суд повернути квартиру, які вони продали “евакуйованим” херсонцям

2 месяца назад 0

Суд у російському місті Краснодарі почав розглядати справу трьох місцевих жительок які намагаються вирішити питання про квартиру, продану за «херсонським» сертифікатом. Жінки продали помешкання херсонцям, але гроші за нього від держави так і не отримали. Тепер вони намагаються повернути квартиру через суд, скасувавши угоду.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У серпні 2023 року права переселенців були зареєстровані у Росреєстрі. Відразу після цього вони подали документи на перерахування коштів із сертифікатів, але там у виплаті по одному з них відмовили через помилку у заяві. Однак виправити її вже не вдалося, оскільки глава сім’ї раптово помер. У результаті гроші за одним із сертифікатів продавці так і не отримали. Тепер колишні власники нерухомості вимагають розірвати договір про купівлю-продаж квартири та повернути її у їхню власність”, їдеться в повідомленні. 

Тобто херсонцям відмовили в отриманні житла, бо людина, на яку були оформленні документи, померла. Російські юристи, що мають досвід роботи з «херсонськими» сертифікатами, вважає, що в даному випадку суд, найімовірніше, розірве договір і зобов’яже переселенців повернути квартиру продавцям.