“М’ясні штурми” тривають, ворог економить бронетехніку, — Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини 

3 месяца назад 0

Наталія Гуменюк. Скріншот: uatv.ua
Ситуація на лівому березі Дніпра в Херсонській області залишається складною. Незважаючи на надзвичайну стійкість українських підрозділів і колосальні невдачі ворога, втрати в живій силі, російські окупанти не припиняють штурмувати позиції Сил оборони. Про це сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу  сьогодні, 11 лютого.

“У росіян є надзавдання — вибити Сили оборони України з лівого берега Дніпра. І вони продовжують штурмові дії”, — сказала Гуменюк.
Але при цьому, за її словами, окупанти не використовують важку бронетехніку.

“Це ембарго діє в них уже досить давно — заборона на використання бронетехніки, тому що при перших штурмах вони втратили її дуже багато. Вочевидь, ворог розуміє, що з часом, коли на лівому березі з’явиться і наша бронетехніка, йому буде необхідно протистояти сильнішому угрупованню”, — припустила речниця.
Зараз тривають “м’ясні штурми”, на які дедалі складніше знайти контингент, доповнила Гуменюк. За її інформацією, останніми днями атак стало менше.

“За минулу добу нашкребли всього на два штурми таких ентузіастів, а перед цим був показник три-чотири штурми за добу”, — уточнила Гуменюк.
Проте, каже вона, концентрація військ на лівому березі Дніпра досить висока, в окупаційних військ там багато і особового складу, і техніки.

“Те, як окупанти будуть використовувати свою техніку в подальшому, для нас важливо. Тому ми не припиняємо контрбатарейної боротьби, продовжуємо вибивати загарбників, знищувати їхній потенціал у глибшому тилу. Це стосується і артилерійських установок, від 5 до 10 за добу ми намагаємося вибити. І мінометних розрахунків, які днями росіяни підтягнули на край найближчих своїх позицій для того, щоб діставати до правого берега Дніпра” , — сказала Гуменюк.
Вона також зауважила, що Сили оборони продовжують роботу над тим, щоб авіація ворога не була такою активною.
Речниця нагадала, що після втрати винищувачів-бомбардувальників наприкінці минулого року та розвідувального і командного повітряних пунктів цього року, противник серйозно скоротив використання тактичної авіації, але водночас не припинив повністю.