Мешканець Горностаївського району проведе 6 років за гратами за влаштування наркопритону

4 года назад 0

Навесні минулого року оперативники Горностаївського відділення поліції отримали інформацію, що один із мешканців районного центру вдома виготовляє ацетильований опій. А згодом продає наркозілля знайомим та навіть облаштував для клієнтів одну з кімнат для вживання наркотиків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Правоохоронці провели санкціонований обшук в домоволодінні чоловіка. На присадибній ділянці поліцейські виявили кущі конопель, а в будинку – медичні шприци з ацетильованим опієм та компоненти для його виготовлення. Також в цей час в дальній кімнаті знаходилися кілька «клієнтів» господаря, які були під дією наркотиків. Речові докази були вилучені та направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр.

Того ж дня були відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», ч.1 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та ч.2 ст.317 КК України «Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Нещодавно суд визнав чоловіка винним в інкримінованих йому злочинах і призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.