На Херсонщині за час операції «Зброя та вибухівка» відкрито понад 60 кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним обігом зброї та вибухівки

7 лет назад 0

На Херсонщині з 6 вересня проводиться операція «Зброя та вибухівка». Метою заходів є запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення, перекриття каналів їх надходження в злочинне середовище.

За час проведення заходів працівники поліції відкрили понад 60 кримінальних проваджень за ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», вилучили 6 обрізів мисливських рушниць, 16 гранат, 15 пістолетів, 4 одиниці саморобної зброї, 3 гвинтівки, 3 автомати, саморобний вибуховий пристрій, майже 1400 набоїв, 400 грамів вибухівки та 15 одиниць інших боєприпасів.

Поліція просить громадян, які володіють інформацією про осіб, які можуть бути причетними до незаконного зберігання зброї, боєприпасів чи вибухівки терміново повідомляти за номером «102». Нагадуємо, що громадяни, які добровільно здають зброю, боєприпаси і вибухові матеріали, що зберігаються у них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.