На Херсонщині більше 450 сімей подали заяви на отримання коштів для відновлення житла

2 месяца назад 0

На Херсонщині триває виплата компенсацій за програмою єВідновлення та відбудова населених пунктів регіону у межах президентської ініціативи "Пліч-о-пліч".

Про це під час брифінгу розповів перший заступник начальника Херсонської ОВА  Дмитро Бутрій .

За словами посадовця, завдяки "Пліч-о-пліч" у регіоні відремонтовано вже тисячу будинків, які постраждали внаслідок російської військової агресії. Також він зазначив, що на 112 об'єктах будівельні роботи тривають зараз.

Також Бутрій зазначив, що майже 15 мільйонів гривень на будівельні матеріали та ремонт отримали 114 сімей з Херсонщини — власники пошкоджених осель. Компенсації надавались за програмою єВідновлення. За його словами, загалом з початку року на отримання коштів через пошкодження осель подано вже більше 450 заяв. Ще 125 заяв подано на отримання житлових сертифікатів. Вже сформовано 13 сертифікатів на суму 14 мільйонів гривень. Решта опрацьовується.

Під час брифінгу також йшлося про розмінування, хід опалювального сезону та інше.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині у Кочубеївській громаді окупанти розбомбили місцеву адміністрацію. А значить люди втратили комфортний доступ до держпослуг, оформлення соцдопомоги чи інших виплат. Щоб повернути мешканцям звичний сервіс, будівельники активно працюють. Зараз чекають також сприятливої погоди, щоб перейти до опоряджувальних робіт. По завершенню в приміщенні розміститься центр надання адмінпослуг, а на другому поверсі – сільрада.

Також йшлося про те, що на Херсонщині у рамках ініціативи Президента "Пліч-о-пліч" вже відбудовано 326 житлових будинків в області, на ще чотирьохстах — ведуться роботи. Проєкт розширюється, тому ще 76 населених пунктів регіону, а це додатково 3000 будинків, будуть відновлені. Вже розпочаті обстеження будинків для складання актів пошкоджень.