На Херсонщині через російську агресію одна людина загинула та дві звернулися за медичною допомогою

2 месяца назад 0

Минулої доби війська рф обстрілювали правобережжя Херсонської області з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, били з БпЛА. Через російську агресію одна людина загинула та дві звернулися за медичною допомогою.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Станіслав, Садове, Антонівка, Понятівка, Інгулець, Ромашкове, Зимівник, Берислав, Львове, Тягинка, Томарине, Нововоронцовка, Зміївка, Осокорівка, Михайлівка, Качкарівка, Новоберислав та Одрадокам’янка.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 58 об’єктів: 46 приватних та 2 багатоповерхові будинки, об’єкт критичної інфраструктури, територія недіючого підприємства, гаражі й автомобілі.

На світанку війська рф били з артилерії по Понятівці. Один зі снарядів влучив у приватний будинок, де загинув 35-річний чоловік.

Під цілодобовою атакою армії рф з лівобережжя перебували Херсон і передмістя. Руйнування та пошкодження житлових будинків зафіксовані у всіх районах обласного центру. В результаті ворожого артобстрілу Дніпровського району отримав поранення 32-річний чоловік, який у момент атаки перебував на балконі, пошкоджено багатоповерховий будинок та гараж. У Шуменському мікрорайоні пошкоджена територія недіючого підприємства.

Також до лікарні звернувся 26-річний житель Качкарівки. Напередодні увечері він потрапив під атаку БпЛА. З дрону ворог скинув вибуховий пристрій, внаслідок чого чоловік отримав осколкові поранення.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 236 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.