На Херсонщині підозру від СБУ отримали двоє «посадовців департаментів» окупаційного міністерства

5 месяцев назад 0

За матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримав депутат Каховської районної ради Херсонської області від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ».

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

За даними слідства, восени минулого року депутат добровільно обійняв посаду у так званому «министерстве сельского хозяйства и рыболовства Херсонской области».

Ворожий поплічник став «начальником отдела земельных отношений департамента племенного животноводства, растениеводства и земельных отношений».

Через місяць зрадник пішов на «підвищення». Представники окупаційної адміністрації призначили його «директором» фейкового департаменту, який наразі «функціонує» на тимчасово окупованій частині території Херсонської області.

Співробітники СБУ встановили, що на псевдопосаді підозрюваний продовжує брати активну участь у формуванні, розвитку та функціонуванні системи органів влади у сфері земельних відносин, тваринництва та рослинництва на лівобережжі регіону.

За результатами здійснених слідчих та оперативних заходів встановлено та повідомлено про підозру ще одній «посадовиці» так званого «министерства сельского хозяйства и рыболовства Херсонской области».

Зловмисницею є мешканка Херсона, яка у вересні 2022 року очолила «департамент бухгалтерского учета, финансирования и координации поддержки агропромышленного комплекса» псевдоміністерства.

Колаборантка веде фінансово-господарську діяльність окупаційного міністерства та підтримує рішення кремля в проведенні єдиної економічної політики у сфері агропромислового комплексу на території Херсонської області.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Документування протиправної діяльності здійснюють співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.