На Херсонщині поліція документує наслідки російських атак по об’єктах критичної та житлової інфраструктури, 5 людей поранено

3 месяца назад 0

Російська армія продовжує тероризувати Херсонщину, накриваючи Бериславський та Херсонський райони, Херсон і передмістя вогнем з важкої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА. Удари були нанесені по об’єктах житлової та критичної інфраструктури.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Херсонської області.

Війська окупаційної армії дронами та з артилерії атакували Станіслав. Цілеспрямовано били по рятувальникам та пункту екстреної медичної допомоги. Внаслідок скиду з БПЛА 4 рятувальники зазнали поранень, пошкоджено пожежний автомобіль. Під обстрілом перебував і медичний заклад, пошкоджено будівлю та «швидку». Опівночі російські військові гатили по населеному пункту з артилерії, медична допомога знадобилася 77-річній жінці, у неї діагностували гостру реакцію на стрес. Обстріли не припинилися і на світанку, внаслідок влучання снарядів пошкоджено агропідприємство та щонайменше 26 будинків.

Від ворожих атак постраждали житлові будинки у Микільському, Інгульці та Садовому.

У Бериславі та Шляховому внаслідок авіаударів, які окупанти здійснили 13 січня, поліція зафіксувала значні пошкодження 29 приватних будинків та території заводу.

Херсон окупанти обстрілювали цілодобово, ворог підло цілився по житлових кварталах, вкотре пошкоджено контактну тролейбусну лінію та газопровід.

У прибережній зоні Центрального району поліція зафіксувала пошкодження квартир у багатоповерхівках, будівлі непрацюючого ресторану та території заводу.

У Дніпровському районі постраждали багатоповерхівки і магазин. У Корабельному районі ворожі снаряди пошкодили приватне підприємство, територію заводу, склад та офіси.

Цілодобово на місцях російських атак працювали поліцейські, рятувальники та бригади медичної допомоги.

За минулу добу поліція відреагувала на 193 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 6 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.