На Херсонщині поліція документує наслідки російських атак, внаслідок яких одна людина загинула та дві поранено

3 месяца назад 0

Минулої доби війська рф здійснили 53 обстріли правобережжя Херсонської області та випустили 221 снаряд із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації та БпЛА. Через російську агресію одна людина загинула та дві поранено.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Комишани, Токарівка, Садове, Придніпровське, Станіслав, Велетенське, Дарʼївка, Інженерне, Зеленівка, Степанівка, Понятівка, Берислав, Червоний Маяк, Качкарівка, Новоберислав, Львове, Новокаїри, Тягинка, Монастирське та Брускинське.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 74 об’єкти: 57 приватних та багатоповерховий будинок, школа, дитячий садочок, «пункт незламності», готель, приміщення банку, 8 автомобілів, склад, гараж та зупинка громадського транспорту.

Уранці окупанти з дронів скидали вибухові пристрої в Бериславі. В результаті на місці одного з вибухів мінно-вибухову травму та вогнепальне поранення ноги отримав 50-річний чоловік. За кілька годин російські військові знов здійснили дронову атаку, внаслідок чого смертельні травми отримав 35-річний місцевий житель.

У Токарівці в результаті артилерійського обстрілу тяжко поранено 47-річну жінку.

Внаслідок авіаційних ударів керованими бомбами по Бериславу, Тягинці, Качкарівці, Новокаїрах, Новобериславу, Монастирському та Червоному Маяку пошкоджень зазнали «пункт незламності», школа, дитячий садочок, автомобіль, приватні та багатоповерховий будинок.

Під комбінованими обстрілами армії рф перебували Херсон та передмістя. У Дніпровському районі пошкоджено приміщення банку та житлові будинки. У Корабельному районі – готель.

З артилерії ворог гатив по Комишанах, пошкоджень зазнали 19 будинків та 5 автомобілів.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 312 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 29 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.