На Херсонщині поліція документує наслідки ворожих обстрілів, поранено трьох мирних жителів

4 месяца назад 0

Минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська здійснили 108 обстрілів, по мирних житлових кварталах випустили 482 снаряди. Гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Під ворожими атаками перебували Херсон, Кізомис, Іванівка, Велетенське, Комишани, Надеждівка, Новодмитрівка, Садове, Берислав, Тягинка, Червоний Маяк та Гаврилівка. У населених пунктах Херсонського району пошкоджено 9 приватних та 2 багатоповерхові будинки.
Російські військові з артилерії обстріляли Новодмитрівку, ворожі снаряди пошкодили 4 приватні будинки, внаслідок вибухів поранено 57-річного чоловіка.

Під артилерійським вогнем противника перебував і Червоний Маяк, отримали поранення 64-річний чоловік та його 56-річна дружина.
Потужні вибухи лунали у Херсоні. Під обстрілами з артилерії та реактивних систем залпового вогню перебували центр, Дніпровський та Корабельний райони. Напередодні російські терористичні війська поцілили й у готель, який отримав значні пошкодження: снаряди пробили фасад, повибивало вікна, пошкоджене внутрішнє оздоблення. Також понівечені багатоповерхові та приватні будинки.

На місцях обстрілів слідчо-оперативні групи поліції збирали речові докази та документували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф.
За минулу добу поліція відреагувала на 205 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.