На Херсонщині російські військові викрали з власного будинку мешканця Каховки Олексія Міхаєску

4 месяца назад 0

У вівторок 26 грудня 2023 року біля 18 годин вечора в місті Каховка на Херсонщині російські військові вдерлися до будинку місцевого мешканця, 40-річного Олексія Міхаєску. Окупанти побили чоловіка, влаштували в помешканні «обшук», відібрали мобільні телефони і ноутбук, а потім без пояснення причин скрутили і вивезли в невідомому напрямку.

Про це  повідомили рідні викраденого, які знаходяться за межами України.

За їхніми словами, ввечері 26 грудня 40-річний  Міхаєску Олексій Вікторович якраз збирався повечеряти, як до його будинку вдерлися озброєні російські військові, побили його, відібрали всі знайдені мобільні телефони і ноутбук. Згодом чоловіка без пояснення причин скрутили і вивезли в невідомому напрямку. Через добу після його викрадення про долю Олексія Міхаєску рідні нічого не знають.

Олексій працює водієм у магазині комбікормів. Усі члени його родини виїхали з окупованого міста ще в 2022 році.

«Залишився там один Олексій. Вірив, що з ним нічого не станеться. І ось фінал», – сказав ЦЖР один із членів родини викраденого чоловіка.

За його словами, рідні змогли додзвонитися до окупаційної поліції в Каховці і Генічеську, який зараз виконує роль обласного центра Херсонщини у російських загарбників.

«У Каховці їм сказали, що такої людини у них немає. В Генічеську теж нічого не знають. Або роблять вид, що не знають», – додав родич Олексія Міхаєску. Олексій Міхаєску, викрадений окупантами житель Каховки. Фото з соцмереж ​Як повідомляв ЦЖР, нещодавно на окупованій Херсонщині знайшли вбитим 70-річного Віктора Погорілого, мешканця міста Таврійськ Каховського району. Він зник 6 листопада, коли біля 17:00 виїхав додому на своєму автомобілі «Шевроле Нива» з сусідньої Каховки. Сама ця машина зникла.

А незадовго до того в сусідній Горностаївці Каховського району російські військові закатували до смерті 28-річного Руслана Руснака. 20 листопада військові РФ незаконно позбавили його волі, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили. Ті, хто знав Руслана кажуть, що він був усміхненим, веселим, добрим і дуже людяним чоловіком.​