На Херсонщині внаслідок російської агресії одна людина загинула та вісім поранено, серед потерпілих рятувальник, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури

2 недели назад 0

російські війська продовжують підступні атаки – завдають удари по громадах Бериславського, Каховського та Херсонського районів, намагаються знищити об’єкти критичної інфраструктури, житловий фонд та завдати якомога більшої шкоди мирним мешканцям.

По населених пунктах ворог гатив із мінометів, артилерії, танків, авіації та БпЛА.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Антонівка, Комишани, Придніпровське, Станіслав, Велетенське, Білозерка, Інженерне, Кизомис, Берислав, Золота Балка, Томарине, Нововоронцовка, Семенівка та Козацьке.

В результаті обстрілів пошкоджено приватні будинки, об’єкт критичної інфраструктури та чотири автомобілі.

У деокупованому Козацькому Каховського району через ворожий обстріл на власному подвір’ї загинув 58-річний чоловік.

Травмовано співробітника ДСНС, який 25 квітня з колегами після обстрілу військами рф Антонівки виїхав на гасіння пожежі будинку і потрапив під повторний обстріл. У рятувальника попередньо діагностували контузію.

На трасі біля Золотої Балки російські військові вкотре атакували за допомогою дронів два цивільні автомобілі – вантажний та легковий. 44-річний водій вантажівки отримав мінно-вибухову травму та опіки обличчя. У іншому автомобілі в результаті вибуху постраждали чотири людини: 64-річна та 67-річна жінки, чоловіки віком 20 та 60 років. У всіх мінно-вибухові травми та вогнепальні уламкові поранення.

До лікарні звернувся 34-річний житель Велетенського, у якого діагностували мінно-вибухову травму та уламкове поранення руки. 25 квітня чоловік потрапив під російський артилерійський обстріл.

У медзаклад доставили 34-річного жителя Веселого Каховського району, який 24 квітня під час мінометного обстрілу противником отримав мінно-вибухову травму та вогнепальну рану ноги.

Передмістя Херсона перебували під артилерійським та мінометним вогнем ворога, потерпали від дронових атак. В результаті вибухів пошкоджено приватні будинки, два автомобілі та об’єкт критичної інфраструктури.

На місцях російських обстрілів працювали всі профільні служби. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 268 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.