На Херсонщині водій- камікадзе влаштував таран для вбивства пасажира

3 года назад 0

Власну легківку херсонець використав, як знаряддя злочину. На своєму ВАЗ-21051 цей безробітний п’яним приїхав з’ясовувати стосунки зі знайомим на його дачу у садівничому товаристві «Таврія», що біля села Кардашинка – у них був задавнений конфлікт через невиконання гостем обіцянки з участі в якомусь будівництві на тій же дачі. Гість запропонував господарю сісти в його машину нібито для розмови, і той погодився. Та щойно дачник опинився у салоні, як автолюбитель розвинув шалену швидкість, і помчав уперед.

Пасажир  умовляв водія натиснути на гальма, але власник автівки не зважав. Натомість заявив, що хоче його вбити, оскільки смерть чоловіка нібито «замовила його дружина». Машину водій-камікадзе скерував просто на огорожу чиєїсь «фазенди», але після тарану ВАЗ ще й врізався в електроопору. Дачник після такого випробування дивом вижив, але зламав ключицю, кілька ребер і отримав струс мозку. Він отримав інвалідність третьої групи, довго лікувався і втрати роботу моряка на іноземному судні. Натомість винуватець аварії залишився цілим і майже не ушкодженим.

Під час слідства та в суді Голої Пристані у замаху на умисне вбивство херсонець не зізнався, але його вина в ДТП із завданням пасажиру ушкоджень середньої тяжкості виявилася неспростовною. Суд відправив камікадзе на півроку під арешт, ще й заборонив його впродовж наступних трьох років сідати за кермо будь-якого транспортного засобу. Окрім витрат на лікування у сумі понад сто тисяч гривень, які має перерахувати страхова компанія, господаря легківки зобов’язали сплатити потерпілому ще 69 500 гривень компенсації моральної шкоди. Хоча дачник просив значно більше — півмільйона.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.