На Херсонщині водні поліцейські повернули живими у воду 400 зловлених браконьєрами карасів

4 года назад 0

У суботу під час відпрацювання річки Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили двох чоловіків, які здійснювали вилов риби незаконними знаряддями лову. У правопорушників вилучені моторний човен «Крим» та 7 місинових сіток загальною довжиною 380 метрів. Зловмисникам може загрожувати обмеження волі на строк до трьох років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник підрозділу Максим Жарков, браконьєри були виявлені на озері Перше Погоріле. В ході перевірки з’ясувалося, що порушники встигли виловити 456 карасів сріблястих, 3 молодих товстолоби та 2 щуки. 400 карасів вдалося повернути в природнє середовище живими. Тим самим поліцейські попередили завдання збитків державі на суму майже 7 тисяч гривень.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання в вигляді штрафу в сумі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.