Сили оборони знищили два човни та дві диверсійні групи РФ на Херсонщині

9 месяцев назад 0

Минулої доби, 7 серпня 2023 року, Сили оборони знищили дві диверсійні групи РФ та два човни, якими вони намагались маневрувати між островами на Херсонщині.

Про це в ефірі телемарафону "Суспільне. Спротив" заявила   керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, військові РФ продовжують вести диверсійно-розвідувальну дільність, намагаються маневрувати на човнах, які відібрали у місцевих жителів та розташувати там свої спостережні пункти.

"Сили оборони знищили два човни та дві диверсійні групи: 51 російського військового. Також є результати зі знищення автобронетехніки і мінометних установок", — сказала Гуменюк.

Як розповіла керівниця пресцентру Сил оборони півдня, спостерігаються певні дії з ремонту мостів, які були пошкоджені Силами оборони.

"Армія РФ намагається відновити логістичні шляхи, але роботи дуже уповільнені і військові обережні, тому що розуміють, якщо Сили оборони сягнули для ураження мостів, можуть припинити і їх ремонтні роботи",  — каже Наталя Гуменюк.

Раніше Гуменюк повідомила, що удари по мостах призвели до того, що окупаційні війська не здатні постачати резерви та ресурси на свої бойові платформи. Техніку, яку вони пускали з Кримського півострова, змушені пускати в обхід, зокрема, через Армянськ.

Також відомо, що спецпризначенці ГУР знищили один з підрозділів "ракетних військ спеціального призначення" російської армії на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області.

Що відомо про ситуацію на тимчасово окупованих територіях Військові 11 бригади імені Грушевського Національної гвардії України знищили спостережний комплекс російської армії "Муром-М", який був розміщений на мосту через річку Конка. За допомогою цього комплексу військові РФ вели цілодобове спостереження, з метою недопущення прориву військ Сил оборони України.

6 серпня окупаційна влада заявила про ракетний удар з боку ЗСУ по Чонгарському мосту. Є пошкодження дорожнього полотна автомобільного мосту. Роботу пропускного пункту Чонгар тимчасово призупинили.

Пізніше так званий "ТВО губернатора Херсонської області" Володимир Сальдо повідомив, що Сили оборони пошкодили міст через протоку, який зʼєднує тимчасово окуповані Генічеськ та Арабатську стрілку.