На лівому березі Дніпра знищили ЗРК «Оса», «Град» та два комплекси «Муром-М» росіян

4 месяца назад 0

За минулу добу на лівому березі Дніпра в Херсонській області Сили оборони знищили зенітно-ракетний комплекс «Оса», реактивну систему залпового вогню «Град» та два комплекси відеоспостереження «Муром-М».
Як передає , про це Сили оборони півдня України повідомляють у .

«В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується контрбатарейна й дронова боротьба. Ворог не припиняє спроб вибити наші підрозділи з позицій на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби противник здійснив 6 безуспішних штурмових дій. Зазнавши втрат відступив на свої позиції», — ідеться у повідомленні.

Як зазначили у пресслужбі Сил оборони півдня, підрозділи Сил оборони продовжую​ть заходи з розширення плацдарму та міцно утримують позиції, завдаючи ворогу значних втрат у живій силі та техніці.Загарбники активно ведуть аеророзвідку, продовжують тиснути артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів.

«Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах. За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на: 21 загарбника, 1 зенітно-ракетний комплекс «Оса», 1 реактивну систему залпового вогню «Град», 1 танк, 7 гармат, 2 комплекси відеоспостереження «Муром-М», — ідеться у повідомленні.
Також знищено, 1 антенну систему радіолокаційної боротьби, 1 антену радіотехнічного обладнання, 2 розвідувальні БпЛА типу «Мерлін», 1 станцію керування БпЛА, 4 одиниці автобронетехніки та 3 човни.

Знищено ще один спостережний пункт та ще один польовий пункт боєпостачання.

Як повідомляв Укрінформ, між Силами оборони України та російськими військами про​тягом доби відбулися 86 бойових зіткнень,​ українськими захисниками відбиті майже 70 ворожих атак на шести напрямках.