Нальотчик на Херсонщині медичною маскою прикрився 

3 года назад 0

Захисна медична маска стала чудовим подарунком для злочинців – і обличчя приховує від поглядів свідків, і ніхто не здивується, що ти в ній ходиш. Такою маскою скористався і бандит, котрий серед білого дня напав на старенького просто в його хаті. У селі Мала Олександрівка на Херсонщині пиячили троє нероб. Горілка скінчилася, але один з учасників застілля збігав до сусіда, позичив у нього шістдесят гривень на спиртне, і так чаркування тривало. Коли компанія розійшлася, інший пияк згадав про зговірливого позичальника, і заповзявся будь-що витрусити в нього всі гроші. 

За селянською звичкою, старенький господар хати залишив вхідні двері відкритими, і непроханий гість із кухонним ножем у них вломився. 79-річний власник обійстя навіть не встиг підвестися з свого ліжка, як розбійник підскочив до нього, вдарив, шмагонув ножем по щоці, й потім приставив його до горла із криком: «Давай п’ять тисяч гривень, бо заріжу!». Дід показав, що під клейонкою на столі лежать дві 50-гривневі банкноти, які нальотчик негайно привласнив. Потім потерпілий повів його до літньої кухні – буцімто там зберігалися інші заощадження. Однак насправді намір у нього був один: щойно опинившись у дворі, кликати будь-кого на допомогу. Старенький так і зробив – прибігла сусідка, а розбійник побачив небажаного свідка й утік. Та пізно: попри маску, сусідка його впізнала, і вказала на підозрюваного прибулим працівникам поліції. 

Тож нападника затримали «гарячим слідом», вилучивши в нього й гроші пенсіонера, й скривавлене знаряддя злочину. Суд у Великій Олександрівці відправив нальотчика в масці на вісім років до виправної колонії, ухваливши ще й рішення про конфіскацію його особистого майна. Таким чином,  на жалюгідну суму у сто гривень ласий до легкої наживи «гангстер» розміняв чималий шмат свого життя.   

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.