Окупанти почали будівництво нової залізничної ділянки, яка пройде біля Генічеська

2 месяца назад 0

Журналісти зафіксували початок будівництва окупантами нової залізничної колії, яка має з'єднати Ростов-на-Дону з  Кримом через південні окуповані території України і пройде через  Новоолексіївку , що поблизу окупованого  Генічеська .

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Згідно з аналізом супутникових знімків, роботи з підготовки будівництва нової залізничної колії вже розпочалися. Ця колія має пролягти через окуповані частини Донеччини, Запоріжжя та  Херсонщини .

У повідомленні зазначається, що будівництво нової залізничної колії на сході України не припинялося протягом 2023 року. За цей період було зафіксовано кілька обстрілів з боку українських сил у районі села Гранітне, що сповільнило темпи робіт.

Окрім того, російські окупаційні сили планують розпочати будівництво іншої залізничної колії, яка пролягатиме через Маріуполь, Бердянськ та інші міста на узбережжі Азовського моря. Ця колія буде використовуватися як для цивільних, так і для військових цілей, зокрема для переміщення військ та вантажів.

Треба зазначити, що більшість цієї ділянки вже давно існує і функціонує.

Журналісти підкреслюють, що будівництво цих нових залізничних колій є загрозою для територіальної цілісності України та порушує міжнародне право. Окупанти намагаються здійснити агресивну експансію та перетворити окуповані території на складову частину свого військового потенціалу.