Пожежі в багатоповерхівках, руйнування на ринку. Очевидці розповіли про чергові обстріли Херсона

5 месяцев назад 0

Російські військові з ночі 15 грудня обстрілювали Херсон. Цілили по житлових кварталах та підприємствах. Виникла пожежа в багатоповерхівці. Зранку війська РФ поцілили по одному з ринків міста, пошкоджені близько десяти торгових приміщень.

Працівники одного з херсонських ринків зранку прибирають наслідки російського обстрілу. Місцева жителька  Лідія розповідає — влучання було о четвертій годині ранку.

"Побило ятки у нас. О пів на четверту ранку дзвонив охоронець. Прийшли, усе валяється. Сміття навколо. Ролети всі побиті. Даху нема. Поруч три "бутики" усі розбиті. Ні скла, ні дверей, ні вікон. Нічого", — говорить жінка.

"Он воронка у нас за парканом хороша. Все розгрібали, оце скло тільки повигрібали. Ні скла, ні даху… Поранених немає. Нас же не було вночі. Добре, що це було вночі", — сказала херсонка  Оксана. Херсон. Люди прибирають після ранкового обстрілу РФ, 15 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Також один з будинків російські військові обстріляли вночі.  Євгенія розказує, куди поцілив снаряд.

"Снаряд проводи порвав, дерево розбив. І вікна летіли тільки так. Я не спала, це було о третій годині ночі. Воно бахнуло раз, а потім другий раз! Я схопилася, а воно знову як бахнуло! Шибки мої летять. Я вискочила в коридор, сусідці стукаю, вона теж вискочила. У неї теж побито все. Повискакували усі в під'їзд. Я навіть боса вискочила", — згадує Євгенія. Херсон. Зруйнована російськими обстрілами стіна в будинку, 15 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
Херсонка  Олена також прокинулась від вибухів.

"Такий вибух був, що я з ліжка упала. Страшно було. Ну, нічого, ми переживемо. Переляк отримали всі. Розірвалося добряче", — говорить жінка. Херсон. Повалене обстрілами РФ дерево, розкидане каміння, 15 грудня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон
За словами місцевого жителя  Сергія , російський снаряд поцілив у його будинок учора (ред. 14 грудня) о 17:30.

"Я з дружиною був вдома. Ото "прилетіло". Зруйнувало хату, полетіло в стіну, зруйнувало ворота, в хаті все побило і зруйнувало гараж" , — розповів чоловік.

"Мені подзвонила сусідка. Слава богу нічого не було. А якби дома були? В хаті побиті вікна. Хто ж це все буде робити? Куди повертатися?", — говорить місцева жителька  Анжела.
 
Всього за минулу добу російські військові 102 рази обстріляли правобережжя області. Окрім житлових кварталів поцілили у підприємства та зерновий термінал у Херсонському районі. Внаслідок обстрілів одна людина загинула, дві поранені.