Поліція Херсонщини закликає бути пильними під час купівлі транспортних засобів

4 месяца назад 0

На Херсонщині громадяни втрачають сотні тисяч гривень, довіряючи невідомим особам у мережі Інтернет під час купівлі транспортних засобів. Зокрема, й автомобілів для військових.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Так, до поліції Херсона звернувся місцевий житель. Він повідомив, що став жертвою шахраїв. Чоловік хотів придбати для військових автомобіль за 266 тисяч гривень, об’яву про продаж якого знайшов на сайті оголошень в мережі Інтернет, але потрапив на шахраїв. Зловмисники розміщували в соціальній мережі оголошення про продаж автівок за прийнятною ціною і навіть обіцяли доставити їх з іншого міста. Через те, що «продавець» сам зголосився доставити автомобіль, чоловік довірився йому та перерахував впродовж двох днів усю суму. Однак автівки так і не отримав. 

За такою ж схемою втратив гроші й 37-річний херсонець. Заявник на одному з сайтів знайшов оголошення про продаж авто «Volkswagen Т5». Не запідозривши шахрайства, покупець перевів на рахунок афериста 164600 гривень. Після отримання коштів продавець зник. 
Нині в поліції за цими фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Тривають заходи зі встановлення осіб зловмисників. За шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану, що завдало значної шкоди потерпілому, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 5 років.

Шановні громадяни! Будьте пильними та ні в якому разі не довіряйте шахраям. Дотримуйтеся простих правил:
—    надавайте перевагу післяплаті, під час придбання авто розмовляйте з продавцем лише «біля капоту»;
—    не ризикуйте та не купуйте, якщо виникають сумніви. Краще скористатися послугами надійного продавця або розглянути альтернативні варіанти покупки. Важливо пам’ятати, що безпека платежів в мережі Інтернет залежить від вашої уважності та обережності;
—    перевіряйте продавців – це допоможе уникнути платіжного шахрайства;
—    уникайте продавців, які пропонують автівку за дуже заниженими цінами;
—    обирайте лише перевірені ресурси для онлайн-покупок.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв, повідомте про це до поліції на лінію «102».