Понад 6 годин ворог тероризував південні регіони кількома хвилями дронових атак

5 месяцев назад 0

39 БпЛА типу «Shahed-136/131» були випущені з тимчасово окупованого Криму по цивільній інфраструктурі.

Про це повідомила пресслужба ОК "Південь".

Сили протиповітряної оборони влучно відпрацювали по всіх ударних дронах. 2 було знищено на Херсонщині, 5 на Миколаївщині і 32 на Одещині. Тут ворог спрямував свої атаки як на обласний центр, так і на південь області – Подунав’я.

В Одесі уламками збитих дронів-камікадзе пошкоджено понад десяток будівель, переважно житлових, горіли приватні автівки, Попередньо відомо про 11 поранених мирних мешканців, серед яких 3 дитини. Рятувальники оперативно загасили пожежі, розгорнули пункт обігріву.

В Подунав’ї ворог атакував припортову інфраструктуру, вже традиційно спрямувавши дрони вздовж українсько-румунського державного кордону. Від падіння уламків пошкоджено складські приміщення двох зерносховищ. Люди не постраджали.

Ракетний удар ворог завдав імовірно з ЗРК С-300 по Миролюбивці на Херсонщині, де зруйновано приватний будинок, гараж, господарські споруди. Під завалами будинку загинула літня жінка. Пошкодження завдано навчальному закладу та амбулаторії. Ракетний удар сягнув і Снігурівки на Миколаївщині. Обійшлось без суттєвих пошкоджень та постраждалих.