Повалені дерева і обриви ліній електропоредач: Нову Каховку накрила негода

5 месяцев назад 0

Учора, 19 листопада, в окупованій Новій Каховці на Херсонщині розігралася негода. Був шквальний вітер з дощем, подеколи сіявся перший сніжок.

Хто повідомляю: кореспондент  .

Що відомо? Нова Каховка і прилеглі села останні два дні потерпають від негоди. На населені пункти Новокаховської громади обрушився шквальний вітер з дощем, порвавши лінії електропередачі та поваливши дерева, випала рекордна кількість опадів. Внаслідок великої кількості опадів окремі зливні системи не впоралися з потоком води і деякі вулиці Нової Каховки підтопило.

“Сильные порывы ветра привели к обрыву проводов линий электропередачи и падению деревьев на территории Новокаховского городского округа. Аварийные и коммунальные службы Новой Каховки оперативно приступили к ликвидации последствий ураганного ветра: дороги и тротуары расчищаются от упавших деревьев, бригады энергетиков работают над восстановлением электроэнергии”,  — повідомляє місцева окупаційна адміністрація.Також сніг з дощем ішов усю нинішню ніч. На ранок від вчорашнього снігу мало що залишилося. Вітер трохи вщух, не такий сильний. По місту багато калюж, які поступово зменшуються, всмоктуючись в землю. Небо не дуже радує, хмари закрили сонце. Температура повітря в середньому близько +5+6°С.

Що було раніше? У Новій Каховці побільшало російських військових. Вони розташовують у житлових будинках кулемети, автомати, гранатомети тощо. Важку техніку відвезли в райони Чорнянки, Тополівки та Маслівки.

Також в окупованих населених пунтах Новокаховській громаді майже немає ліків. А без паспорта РФ медики відмовляються лікувати місцевих жителів.