Російські снаряди пошкодили електромережу у Херсоні

1 год назад 0

Херсон перебуває під цілодобовими обстрілами. Російські військові б'ють по місту з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, БПЛА. Через обстріли в деяких районах міста від учора зникла електроенергія.

Володимир проживає на вулиці, куди неодноразово влучали російські снаряди. Чоловік прибирає біля власного будинку після вчорашнього вечірнього обстрілу. Каже, він тривав годину, снаряди прилітали кожні п'ять хвилин.

"У сусіда ворота побило, в машині немає скла. У мене теж ворота побиті, скло побите. У сусідів — дах. Тут люди живуть, тут немає військових, а отримуємо постійно, дуже тяжко", — говорить херсонець. Херсон, обстріляні російськими снарядами автівки, 1 березня 2023р. Фото: Суспільне Херсон
Жителька Херсона Тетяна Бекетова живе одна. Говорить – справитися зі страхом під час обстрілів складно.

"Вибуховою хвилею на кухні відкрило вікна, двері, все повідкривало. На літній кухні коробка з дверима вилетіла. Це жах був. Почалось о дев'ятій, а потім вибухів було більше, я сіла в коридорі, бо там металеві двері, завісила їх ковдрою. Дуже страшно", — каже жінка.

Вчора під час обстрілу міста постраждав будинок херсонки Наталі. Його дах увесь в дірках, говорить жінка.

"Будемо жити, а куди нам діватися. Вперше було влучання в котельну, стіни розлетілися. І в кухні дах, через нього прилетіло в кухню і в котельню наступного разу" , — розказує жінка. Херсон, пошкоджений обстрілами РФ будинок, 1 березня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон
Російські війська не вперше обстрілюють і будинок Євгена Анаджафова.

"Приблизно місяць, півтора з "Градів" обстріляли. Побило дах, двері вилетіли в сусідню кімнату, котел, вилетіло все. Ми вже полагодили та відремонтували самі", — розповів херсонець.

Обстрілювати Херсон та околиці міста російські військові продовжують і сьогодні, говорить пресофіцер тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.

"Ведеться артилерійський бій, тривають контрбатарейні заходи, тривають обстріли. Їх періодично чутно. Сили оборони у відповідь наносить вогневе ураження. На жаль сьогодні зранку так само продовжуються обстріли околиць міста", — каже Плетенчук.
Через обстріли в деяких районах міста від учора зникла електроенергія, розповів голова пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

За його словами, електроенергія поступово відновлюється, енергетики працювали всю ніч.

Загалом за минулу добу російські військові 86 разів обстріляли територію Херсонщини, 9 з них Херсон. Снаряди влучили на територію державного підприємства та в домівки херсонців. За даними ОВА, минулої доби загинули 5 людей, 7 — поранені.

Що відомо

  • 1 березня через обстріл РФ Чорнобаївки поранений однорічний хлопчик. У малюка уламками скла поранені вуха та обличчя, його доставили до лікарні.
  • На Херсонщині у селі Зміївка Бериславського району внаслідок обстрілу військами РФ поранені двоє чоловіків — місцевий житель та волонтер з Кривого Рогу. Обидва знаходяться у Бериславській лікарні.
  • 28 лютого через обстріли російських військ на Херсонщині загинули п'ятеро людей, семеро отримали поранення різних ступенів тяжкості.