Російські війська обстріляли храм та кладовище у передмісті Херсона

1 год назад 0

Російські військові вчергове обстріляли селище Козацьке Новокаховської громади. Поранена місцева жителька та пошкоджені кілька будинків. Напередодні гатили по передмістю Херсона та мікрорайону Корабел. У Кіндійці під обстріл потрапив місцевий храм, де проходило недільне богослужіння та кладовище .

У неділю, 5 березня у церкві Різдва Пресвятої Богородиці у селищі Кіндійка на службу зібрались віряни. Вибух пролунав приблизно о пів на другу, розповідає місцевий житель Сергій, який на той час був у храмі.

"Три-чотири секунди і вже розвертаємось в церкві, скло полетіло в церкву. Я хвилини через три вискочив на вулицю, побачив, що побите все, з батюшкою перекрили газ, світло і ще хвилин сорок батюшка з церкви нікого не випускав", — каже чоловік. Херсонщина, люди прибирають на подвір'ї церкви у селище Кіндійка після обстрілів РФ, 6 березня 2023р. Фото: Суспільне Херсон
Храм під обстріл російських військових потрапляє вдруге. Цього разу ніхто не травмувався, а минулого — загинула людина, говорить настоятель церкви Валентин Гороховський.

"Перший раз нашу церкву обстріляли 6 грудня. Тоді загинула людина в церковному дворі, були руйнування. А вдруге це сталося вчора. Знищено водопровід і газогін. Але з милості Божої всі люди були у церкві і ніхто не постраждав" , — розповів настоятель церкви.
Найбільших руйнувань під час обстрілу зазнав будинок настоятеля церкви, розташований поруч. Гучно у Кіндійці було не лише під час обстрілу храму.

За словами протоієрея Олега Гороховського, під обстріл російських військових 1 березня потрапило кладовище у селищі.

"Зруйновані понад 20 могил і це тільки на одному кладовищі. В нас їх три — велике, мале і Антонівське. Під час обстрілу на кладовищі людей не було",  — каже протоієрей. Херсонщина, обстріляне військами РФ кладовище у Кіндійці, 6 березня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон
Гатили російські військові не лише по Кіндійці, а й іншим селищах у передмісті Херсона, розповідає голова пресофісу ОВА Олександр Толоконніков. За 74 рази по населених пунктах правобережжя випустили 360 снарядів.

"Під обстрілами опинились Понятівка, Комишани, Херсон та Антонівка. На жаль, під час обстрілу в селі Понятівка, загинула мати і двоє дітей", — сказав Толоконніков.

Що відомо
За добу, 5 березня, російські військові з важкої артилерії та "Градів" 74 рази обстріляли Херсонську область, випустили по ній 354 снаряди. Загинули троє людей, двоє з них — діти.
Зранку 6 березня російські військові обстріляли селище Козацьке Новокаховської громади Херсонської області. Поранена жінка.
На Херсонщині у селі Зелений Гай на російській міні підірвався трактор. Загинула одна людина, ще одна — поранена.