Сили оборони на лівобережжі Херсонщини знищили понад 10 гармат та 15 одиниць автобронетехніки армії РФ

4 месяца назад 0

Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, минулої доби, навіть в складних погодних умовах намагалися максимально забезпечити знищення потенціалу військ РФ на лівому березі.

Про це в марафоні "Єдині новини" розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

"Наше полювання було вдалим — понад десять великокаліберних гармат і близько 15 одиниць автобронетехніки. Знищені також два танки, ще один човен і антенне управління FPV-дронами. Це те чим окупанти намагаються компенсувати відсутність авіації на даному напрямку", — розповіла Гуменюк.

Також вона повідомила про знищення двох спостережних пунктів та одного — боєпостачання армії РФ.

"Тобто все це і є підривом сталої логістики, яку росіяни облаштували на даному етапі. Підрив цих напрямків для ворога є дуже суттєвим, ми бачимо це навіть по активності бойових дій. За минулу добу зафіксовано три спроби штурму на напрямку плацдарму, який утримують наші підрозділи на лівому березі. А це фактично в чотири рази менше ніж було в попередні дві доби", — розповіла Гуменюк.

За її словами, під час цих штурмів російські війська втратили 15 військовослужбовців і були змушені повернутися на вихідні позиції.

Раніше Наталія Гуменюк заявила, щ​о армія РФ на лівобережжі Херсонщини невдало пробує взяти під контроль логістику Сил оборони.​