Сили оборони знищили дві гармати «Піон», з яких РФ б’є по житлових кварталах Херсона — Гуменюк

4 месяца назад 0

Російські окупаційні війська продовжують максимально тиснути на прифронтові території Херсонщини.
Як передає , про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Ворог не полишає спроби максимально тиснути артилерією… Ми продовжуємо утримувати позиції і на лівому березі, 10 штурмів знову було проти наших військ, але ми … продовжуємо роботу з розширення плацдарму. Також вночі ворог застосував ударні безпілотники, знову була атака, цього разу вона була сконцентрована на самій Херсонщині, на прифронтовій території. Там не вдалося уникнути влучань, … але влучання прийшлись по тих населених пунктах, де вже майже все зруйновано. Ворог просто продовжує терор. Також є влучання в самому Херсоні – це адмінбудівля одного з підприємств і кілька автівок. На щастя, інформації про постраждалих людей немає», — повідомила Гуменюк.

За її словами, Силам оборони вдалося знищити 2 гармати типу «Піон», РСЗВ, якою ворог б’є по житлових кварталах Херсона та інших населених пунктів.

Гуменюк додала, що о 4.39 розпочався черговий артилерійський обстріл Херсона, наразі уточнюються наслідки.

«Сили ППО змогли збити ударні безпілотники типу «Шахед», 1 — на Миколаївщині, 2 — на Херсонщині», — сказала Гуменюк.

​Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за минулу добу ліквідували 750 російських загарбників. Загалом з 24 лютого 2022 року по 30 грудня 2023 року втрати російських загарбників становлять близько 358 270 осіб.​

Фото: Телеграм Оперативний ЗСУ