В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується потужна контрбатарейна боротьба

3 месяца назад 0

Ворог не полишає наміру вибити наші підрозділи із закріплених плацдармів на лівобережжі Дніпра. Знову вдався до штурмової активності та здійснив 8 невдалих спроб штурмових дій, але зазнавши втрат в живій силі та техніці, відійшов на свої попередні позиції.

Про це звітує пресслужба ОК "Південь".

Окупанти не припиняють вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів та поновили скиди з авіації.

У Чорному морі 5 кораблів ворожого недофлоту, серед яких 2 ракетоносії споряджені 8 "Калібрами". В Азовському морі на бойовому чергуванні 1 ворожий корабель.

Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог наніс 2 авіаційні удари із застосуванням 12 керованих авіабомб по населених пунктах Бериславу, Шляховому, Козацькому, Новобериславу та Новокаїри на Херсонщині. Постраждалих немає.

Противник продовжує масований дроновий терор мирного населення прифронтових регіонів. Застосував 55 FPV-дронів, ударний БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА інших модифікацій 16 осколкових боєприпасів з уражаючими функціями по Миколаївці, Золотій Балці, Дніпровському, Береговому, Кринках, Тягинці, Михайлівці, Новокаїрах та Садовому на Херсонщині. Жертв серед цивільного населення немає.

Окупанти двічі накрили артилерійським вогнем місто Херсон, а також потерпали і населені пункти Придніпровське, Антонівка, Садове, Новокаїри на Херсонщині та Куцурубську громаду на Миколаївщині. Внаслідок злочинних дій ворога загинула цивільна особа, ще 1 постраждала. Пошкоджено приватний будинок та лінію газогону.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах.

За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:
— 72 окупанти;
— 2 гармати;
— 2 човни;
— 2 розвідувальні БпЛА "Суперкам";
— 3 одиниці автобронетехніки.

Триває дорозвідка.