Внаслідок російської атаки по Херсонщині загинули п’ятеро людей, ще одна — поранена: наслідки обстрілів за добу

3 месяца назад 0

Упродовж доби 5 лютого 2024 року російські військові 16 разів обстріляли Херсонську область з різного виду озброєння.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації  Олександр Прокудін.

"Війська РФ випустили по Херсонщині 181 снаряд з артилерії, мінометів, танків, реактивних систем залпового вогню та безпілотників. Поцілили по житлових кварталах населених пунктів області та припортову інфраструктуру. П'ятеро людей загинули, одна — поранена", — йдеться у повідомленні.
 
Що відомо про обстріл Херсонщини 5 лютого 2024 року Російські військові вдень з артилерії обстріляли Херсон. Внаслідок влучання снарядів загорівся легковий автомобіль. Після ліквідації пожежі в автівці виявили тіла двох загиблих людей.

Голова ОВА Олександр Прокудін повідомив, що російська армія продовжила завдавати ударів по центру Херсона. Загинула 66-річна жінка, яка під час обстрілу перебувала на вулиці, а також 60-річний чоловік. Поранена ще одна людина.

Під час засідання Ради оборони області ухвалили рішення заборонити вʼїзд іноземних волонтерів до низки небезпечних громад Херсонщини без погодження з ОВА.

За даними Генштабу, на Херсонському напрямку армія РФ тричі намагалась штурмувати позиції Сил оборони. Отримали відсіч та повернулись на попередні позиції. Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів з 9 областей, зокрема Херсонської.