У Херсоні російський дрон знищив представництво омбудсмана

4 месяца назад 0

Російські ударні безпілотники Shahed-136/131 в ніч проти 30 грудня атакували будівлю, де розташоване представництво омбудсмена в Херсоні.

Про це    Уповноважений Верховної Ради України Дмитро Лубінець.

"Учора під час однієї з найжорстокіших атак російська ракета влучила в будинок нашої співробітниці в Одесі. А вже сьогодні – приліт Шахедів у будівлю, де знаходиться представництво омбудсмена в Херсоні", — йдеться у дописі.

Він підкреслив, що це місце, де здійснюється захист прав людини, і обурився байдужістю росії до людського життя.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк додала, що крім будівлі, де розташоване представництво омбудсмена, також пошкоджено кілька автомобілів. Гуменюк зазначила, що про постраждалих немає інформації.

Раніше очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін заявив, що російські окупаційні війська вчергове атакували Херсон, в результаті в місті зруйнована адміністративна будівля.

Крім того, протягом доби противник здійснив 108 обстрілів міста, в результаті пʼять людей отримали поранення.

Нагадаємо, російське окупаційне військо продовжує застосовувати керовані авіабомби. Бойова робота тривала і в ніч проти 27 грудня, проте в порівнянні з попередніми "це було набагато спокійніше".  За добу Херсон був обстріляний три рази, двічі Станіслав і ще раз ворог обстріляв Тягинку. За попередніми даними, є поранення двоє цивільних, руйнування цивільної інфраструктури.