Українські воїни знищили три ворожі човни з екіпажами на півдні: деталі

8 месяцев назад 0

Українські воїни на півдні нашої держави напередодні потопили три ворожих човни разом з екіпажами. Разом з плавзасобами ліквідовано 18 російських загарбників.

Також Сили оборони знищили п'ять крупнокаліберних гармат та спостережний пункт окупантів на островах у дельті Дніпра. Подробиці щодо втрат ворога на півдні розкрила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Втрат, про які розповіла Гуменюк, росіяни зазнали у зоні відповідальності Оперативного командування "Південь".

"Мінус 5 крупнокаліберних гармат за минулу добу – це потужний результат Сил оборони, мінус 18 окупантів і ще три човни, на яких вони намагалися маневрувати серед островів і розташовувати там свої спостережні пункти. Один із таких пунктів теж знищено", – повідомила вона.

Водночас Гуменюк згадала про скидання російської керованої авіабомби на тимчасово окуповану Нову Каховку на лівому березі Дніпра. Внаслідок цього, згідно з заявами окупантів, один мирний житель загинув, ще 12 отримали поранення.

Нині загарбники розгорнули дезінформаційну кампанію, метою якої є перекидання відповідальності за удар по Новій Каховці з Росії на Україну.
Однак українська сторона ретельно задокументувала факти обстрілів військ РФ та зібрала доказову базу.

"Ситуація залишається досить напруженою, тому що ворог не відмовився від своїх планів продовжувати тероризувати населення правого берега, і як показала вчорашня ситуація, додається дуже важкий вогневий терор лівобережжя. Тому що не маючи правильної організації того, що вони запланували, вони здатні бомбити і ті напрямки навіть, де розташовані і їх підрозділи. Це для прикладу вчорашній скид керованою авіабомбою на Нову Каховку, яка знаходиться на тимчасово окупованій території, де постраждали мирні люди і окупанти в паніці розпочали велику потужну інформаційну кампанію з приводу того, що такі удари завдають Сили оборони. Але всі факти задокументовані і наведено доказову базу для того, щоб констатувати факт тероризму ворога",  – зазначила Гуменюк.
Нагадаємо, напередодні, 15 вересня, Сили оборони України ліквідували на фронті близько 350 окупантів  і 88 одиниць ворожої техніки та  озброєнь. За час повномасштабної агресії проти України до ранку 16 вересня Росія втратила близько 271 790 своїх солдатів.

Також повідомлялося, що у Силах спеціальних операцій Збройних сил України розкрили нові деталі блискучої операції зі знищення великого десантного корабля "Мінськ" та підводного човна "Ростов-на-Дону" у тимчасово окупованому Севастополі. У рамках операції українські воїни висадились на окупованому півострові.